Veel gestelde vragen

Mijn zoon of dochter wil mee doen aan het Global Exploration project. Waar krijg ik meer informatie?

In september en oktober is er op iedere deelnemende school een informatieavond. Uw zoon of dochter heeft daarvoor een uitnodiging gekregen. Afhankelijk van de school is die per mail of per brief verstuurd.

Waar komt na inschrijven alle informatie te staan?

De leerlingen maken een account aan op mijnSGE. Via het inschrijfformulier geeft iedere deelnemer SGE toestemming om persoonlijke gegeven gedurende één jaar te gebruiken. Na dat jaar worden de gegevens verwijderd. Alleen het ingevulde e-mailadres blijft voor de stighting beschikbaar.

Heb ik, als ouder, toegang tot Mijn SGE?

Ja, er is een mogelijkheid om met uw zoon of dochter op MijnSGE mee te kijken. Uw zoon of dochter kan uw e-mailadres invullen, zodat u toegang krijgt tot de mijnSGE-pagina van hem of haar. U heeft niet de bevoegdheid om informatie te veranderen en kunt dus alleen meekijken.

Wanneer zijn de bijeenkomsten waar ik als ouder ook ben uitgenodigd?

Er zijn meerdere bijeenkomsten waar u als ouder welkom bent. Dit zijn, onder andere, de eerste informatieavond en de sponsorbijeenkomst. Verder bent u van harte welkom op de officiële opening en de Ready2Go, waar er een speciaal programma voor de ouders gemaakt wordt. Deze uitnodiging ontvangt u via school.

Mag ik mijn kind ophalen in het land van bestemming? 

Dit is mogelijk. Neem dan altijd tijdig contact met op via info@global-exploration.nl. Samen kijken we dan naar de mogelijkheden. Een eventuele aangepaste vlucht dient altijd voor 1 januari geregeld te zijn.

Gaat er een medisch begeleider mee op de stage?

Ja. Er is bij elke middelbare schoolgroep een medisch begeleider aanwezig tijdens de stage. Bij Global+ groepen is dit echter niet het geval (Global+ groepen zijn voor leerlingen die niet hebben kunnen meedoen op hun middelbare school of graag nogmaals met Global Exploration meegaan).

Komen er nog extra kosten, naast de verplichte 900 euro als eigen bijdrage, bij kijken?

Tijdens de eerste infoavond krijgt u informatie over de extra kosten, denk aan materiaalkosten, kosten van het aanvragen van een paspoort, inentingen, zakgeld, eventueel het maken van pasfoto’s. Via mijnSGE is een uitrustingslijst beschikbaar die u meer inzicht geeft in eventuele extra materiaalkosten.

Is er een draaiboek/programma voor de reis?

Ja, het draaiboek/ programma per land wordt een aantal weken voor de reis officieel bekend gemaakt. Bent u nieuwsgierig en is het programma nog niet beschikbaar? Vraag dit dan na bij de clusterleider of landencoördinator.

Is er een manier om mijn kind en de rest van de groep te volgen tijdens hun reis?

Natuurlijk! De reizigers zullen tijdens de stage een reisdagboek op Facebook bijhouden. Deze Facebook pagina kunt u vinden door via Facebook te zoeken naar Xplore “naam van de school”. Dit dagboek is tevens te vinden via de website van SGE.

Waar moet ik de 900 euro eigen bijdrage naar overmaken en de 1800 euro sponsorbijdrage? 

Dit kan verschillen per school, daarom staat dit vermeld in de inschrijfformulieren van uw zoon of dochter. Deze kunt u ook terugvinden op MijnSGE.

Wat gebeurt er precies met de 1800 euro sponsorgeld? 

Bij de financiën van Stichting Global Exploration kunt u precies zien wat er met het sponsorgeld gaat gebeuren. Wij zorgen er goed voor dat het sponsorgeld op de juiste manier terechtkomt.

Heb ik zelf de keuze om de vaccinaties te laten zetten of is het zetten van vaccinaties verplicht? 

Natuurlijk ligt het aan de bestemming of je extra vaccinaties nodig hebt. Als je extra vaccinaties nodig zou hebben, dan is het verplicht om deze te laten zetten voor vertrek. Wij werken samen met EASE Travel Clinic en zij komen, in de meeste gevallen, naar jouw school waar de hele groep meteen gevaccineerd kan worden.

Kan ik in contact komen met ouders/leerlingen van voorgaande jaren, b.v. om ervaringen uit te wisselen en/ of spullen van over te nemen?

Natuurlijk kan jouw school of Global Exploration jou in contact brengen met oud-leerlingen of ouders van oud-leerlingen. Zij delen meestal graag hun ervaringen. Jouw clusterleider kan jou hoogstwaarschijnlijk in contact brengen met oud-leerlingen van de school. Probeer het dus eerst bij hem of haar. Doet je school voor het eerst mee? Mail dan naar info@global-exploration.nl en wij helpen je graag om in contact te komen met een oud-leerling van een andere school.

Zijn er voorbeelden van manieren om geld bij elkaar te zamelen?

Er zijn elk jaar vele acties die goed slagen voor leerlingen. Op mijnSGE is er voor alle deelnemers een heel sponsorhandboek te vinden dat hier meer over uitlegt en talloze voorbeelden geeft. Een korte opsomming van voorbeeldacties zijn:

  • Sponsordiner
  • Wafels/ oliebollen bakken
  • Global Exploration kerstkaarten verkopen
  • Een sponsorloop rennen
  • Familie en vrienden informeren over het doel van de stage

Waar kan ik zien aan welke projecten het geld besteed wordt?

Binnen ons Scholen-voor-Scholen programma steunen we ieder jaar diverse lokale projecten. Bij het kopje “bestemmingen” op de website vind je alle partners (en dus de Scholen-voor-Scholen projecten) per jaar, per land.