Partner - Mongolië

Veloo Foundation

Veloo Foundation stelt zich tot doel om wezen en andere kansarme kinderen te ondersteunen middels (praktijk)onderwijs- en gezondheidsprojecten. De Veloo Foundation richt zich op kinderen die op de vuilnisbelt in Ulaanchuluut moeten werken om geld te verdienen. In 2013 werd een opvang voor deze kinderen opgericht waar doorgaans meer dan 150 kinderen gebruik van maken. In 2018 werd een tweede opvang gerealiseerd waardoor er nu dagelijks meer dan 300 jongeren onderwijs genieten. Daarnaast heeft de foundation verschillende projecten geopend voor kinderen die werken op de vuilnisbelt, zoals een naaiatelier, een bibliotheek en een Summer camp. SGE werkt nauw samen met de Veloo Foundation. Een Xplore-deelnemer brengt een bezoek aan een familie die leeft op of naast de vuilnisbelt. Na een interview met deze familie wordt er een bezoek van 4 dagen aan het summercamp van Veloo gebracht. Hier trekken de Xplorers enkele dagen samen op met de deelnemers van de foundation. Samen zal er gesport, gedanst en kennis gemaakt worden.
Meer informatie: http://www.veloofoundation.com/

09/12/2019
Teachers training

De Veloo foundation biedt allerlei onderwijskundige ondersteuning aan haar doelgroep (de bewoners van de vuilnisbergen Ulaan Chuluut nabij Ulaanbaatar). Deze ondersteuning bestaat uit een pre-school, basisschool en enkele vakopleidingen. De docenten op deze scholen zijn meestal ex-bewoners van de vuilnisbergen. Deze docenten doen hard hun best maar zijn niet opgeleid als docent. In 2020 wil de Veloo Foudation een trainingsprogramma voor docenten gaan opzetten zodat het onderwijs kwalitatief beter wordt.

14/08/2019
Improvements summercamp - €14.000

In 2019 werd er verder gebouwd aan het summercamp waar ieder jaar 350 "vuilnisbelt jongeren" genieten van een mooie week in de natuur. Er werd een waterput, nieuwe wc's, een overkapping en een groentekas gerealiseerd.

07/07/2018
Summercamp € 9.780,-

Via het Summer Camp programma krijgen kinderen die leven op de vuilnisbelt, de mijngebieden of een van de lokale bevolkingsgroepen Erdene Soum de kans om zich verbonden te voelen zodat ze niet alleen staan in hun situatie.

08/07/2017
Overkapping summercamp €3.000,-

Via het Summer Camp programma krijgen kinderen en jongvolwassenen de kans om de nomadische cultuur van Mongolië te leren kennen, daarnaast krijgen ze lessen over mensenrechten, carrièremogelijkheden en andere belangrijke thema’s. SGE steunt Veloo in de logistieke benodigdheden voor het Summer Camp en door de bouw van een schaduwplek.