Partner - Cambodja & Vietnam

House of Grace – Thailand

Sinds 2013 werkt SGE samen met House of Grace (HOG). Dit project is opgezet door een Thaise arts en zijn twee kinderen die graag een toekomst wil bieden aan kinderen met HIV/AIDS. Deze kinderen worden vaak uitgestoten door de samenleving. HOG biedt gezinsvervangende woningen voor deze kinderen. Men doet hier enorm zijn best om de kinderen klaar te stomen voor de maatschappij en zorgt er dan ook voor dat de kinderen naar basis- en middelbare school gaan. Als ze oud genoeg zijn, zoekt HOG naar een geschikte baan en helpt ze om weer mee te draaien in de samenleving.

01/07/2019
Renovaties gebouwen - €5490,-

Er zijn verschillende renovaties en reparaties nodig bij HOG. Deze bestaan onder andere uit het verwijderen van het oude dak en installeren van een nieuw veilig dak, het leggen van een stabiele vloer, het verven van verschillende muren, het renoveren van verschillende lokalen waar de jongens en meisjes hun huiswerk kunnen doen en het renoveren van een badkamer. Dit kan worden gerealiseerd met een budget van €4.014,50,-.

01/07/2017
Sanitaire voorzieningen voor jongens - €1.500

In 2017 zullen we werken aan de sanitaire voorzieningen voor de jongens. Op dit moment zijn er namelijk veel te weinig toiletten voor het groeiende aantal jongens binnen de organisatie. Samen met de groepen zullen we helpen met het afdak en het verfwerk.

01/07/2015
Aanleg van speelruimte - €7.500,-

In 2015 zal HOG een speelruimte voor de kinderen aanleggen. Samen met SGE zullen ze ervoor zorgen dat er een speelruimte gebouwd kan worden die zowel veilig als droog is. De kinderen moeten namelijk in een beschermde en veilige omgeving kunnen opgroeien. Bij het bouwen zal er rekening worden gehouden met een binnen en buitengedeelte waarop de kinderen kunnen spelen.

01/07/2014
Renovatie lokalen - €7.500,-

Dit jaar zal HOG zich inzetten voor het onderwijs en de leefomgeving van de kinderen. Zo zullen de 75 bedden van de kinderen vervangen worden. Door de hevige regenseizoenen en de lekkende daken zijn deze oude bedden helemaal verrot. Ook zullen de deuren bij de sanitaire voorzieningen een opknapbeurt krijgen zodat deze langer mee zullen gaan. Er is een groeiende interesse uit de directe omgeving te zien waardoor lokale sponsoren makkelijker geworven kunnen worden.