Partner - Nepal

Stichting Veldwerk Ecologisch centrum

De stichting Veldwerk organiseert in Sanku in Nepal het Hamro Gaun Eco Village onder de bezielende leiding van de Nederlander Rene Veldt. Dit centrum richt zich op duurzame ontwikkeling en stelt daarin vooral de vrouw centraal. Vrouwen spelen een belangrijke rol als hoeksteen van het gezin en de samenleving. Via hen zijn duurzame effecten te realiseren. Het gaat daarbij om kleinschalige lokale initiatieven in het onderwijs, het geven van voorlichting en het verstrekken van micro kredieten. Daaraan vooraf gaat het veilig stellen van basisbehoeften bijvoorbeeld het bieden van onderdak, gezondheidszorg en goede sanitaire voorzieningen. Uitgangspunt is dat de bevolking zelf de kennis en ervaring heeft om zaken op de juiste wijze aan te pakken. Zij zijn dan ook eigenaren van de activiteiten en werken samen met de lokale gemeenschappen.

Global Exploration wil graag bijdragen aan de veelzijdigheid van de aanpak van Veldwerk. Naast de duurzame aanpak gericht op vrouwen, spreken ook de milieu vriendelijke voorzieningen voor de productie van gas en elektriciteit aan. Global Exploration helpt mee met de afbouw van het centrum waar trainingen worden gegeven.

 

09/07/2010
“Construction Training Centre” - €10.000,-

Voor de afbouw van het trainingscentrum werd door Stelle Maris een cheque overhandigd. Dit trainingscentrum is bedoeld voor het organiseren van trainingen voor vrouwen in naaien, het maken van papieren briketten en het kweken van champignons. Drie Explore clusters bezochten het centrum van Rene Veldt en daarnaast werd door alumni 3 dagen in het centrum gewerkt.