Partner - Nepal

Shree Tanchowk Primary School

In het gebergte rondom de stad Pokhara bevindt zich een dorp in de bergen, zo’n anderhalf uur lopen vanaf het einde van de begaanbare weg. De verschillen tussen de stadse en dorpse bevolking in Nepal worden hier duidelijk zichtbaar. De basisschool in Tanchowk is het project waarmee Global Exploration samenwerkt in dit bergdorp.  De leerlingen van deze school zijn tussen de 5 en 15 jaar oud en 40% hiervan zijn meisjes.  De leerlingen komen uit kansarme gezinnen.

Global Exploration en de basisschool in Tanchowk werken al samen sinds 2009. Scholengroepen bezoeken het dorp en de school en SGE ondersteunt de projecten waaraan de school behoefte heeft. De steun waaraan de school behoefte heeft gehad was in de vorm van renovatie van het schoolpand en distributie van materiaal.

06/07/2011
Verbetering van ICT onderwijs - €6.650,-

Om de ICT vaardigheden van de leerlingen te verbeteren wilde de Tanchowk basisschool graag een computerlokaal bouwen. SGE heeft gesteund door te investeren in vijftien computers, meubels voor het klaslokaal en een onderwijzer. Hierdoor werd geïnvesteerd in de kwaliteit van het onderwijs in dit rurale gebied.

07/07/2010
Bouw van twee klaslokalen - €10.000,-

In 2010 heeft SGE de basisschool gesteund bij het bouwen van twee klaslokalen om de capaciteit van de school te vergroten. Daarnaast is de bouw van een speelruimte afgerond.

03/07/2009
Renovatie schoolgebouw en speeltuin - €10.000,-

In het allereerste jaar van de samenwerking tussen de Tanchowk Primary School en Global Exploration is het schoolgebouw gerenoveerd en is er een start gemaakt aan de bouw van een speelruimte.