Partner - Nepal

SERC School

De SERC school werd voor het eerst bezocht door Nederlandse leerlingen in de zomer van het jaar 2016. De school is opgericht in 2009 en staat voor ‘Special Education and Rehabilitation Center for Disabled Children’. Kinderen met een handicap of kinderen die speciale individuele leerondersteuning kunnen gebruiken zijn welkom op deze school. Om dit moment heeft de school 120 special needs students onderverdeeld in elf klassen.

2016 was het eerste jaar waarin Global Exploration een samenwerkingsverband aanging met de SERC school. SGE is in 2015 gestart met het bieden van steun aan projecten op deze school die de kwaliteit van het speciaal onderwijs helpen te verbeteren. Per jaar zal bekeken worden welke eventuele behoefte de school heeft aan ondersteuning. Waarna samen met de Xplore scholen verder steun geboden zal worden aan de SERC School wanneer hier behoefte aan is.

06/07/2017
“Learning and Living Improvements" - €8.259,95

Dit jaar werken we aan de bouw van een groot klaslokaal Sindhulpachok, een afdeling voor kinderen met speciale behoeften en standplaats van de Parents Association of Intellectually Disabled Children. De school zal in deze nieuwe klas les kunnen geven aan twintig leerlingen. Ook hernieuwen we de wasruimtes, de wateraanvoer en de drainage zodat kinderen zich in een hygiënische omgeving bevinden.

02/07/2015
“Educational Materials after Earthquake” - €5.500,-

In het jaar 2015 was SERC nog geen officiële partner van Global Exploration. Maar de behoefte aan schoolmateriaal was groot na de aardbeving in april 2015. 80% van dit schoolmateriaal is bekostigd door SGE.