Partner - Nepal

Nuwakot Annapurna Panchakanya Primary School

De basisschool in Nuwakot is zwaar getroffen door de aardbeving die het land in 2015 teisterde. Hierdoor zijn de gebouwen van de school, waaronder alle klaslokalen, volledig ingestort. Door middel van noodhulp hebben we begin 2016 alweer enkele klaslokalen kunnen herbouwen zodat de leerlingen relatief snel weer naar school konden. Chitra Gurung kende de school en heeft de hulp van SGE ingeschakeld, van tevoren hadden wij als stichting nog geen contacten met de school. Een eerste Xplore project vond plaats in de zomer van 2016 en dit werd dan ook de aftrap van een langere samenwerking.

Omwille van de duurzaamheid van educatie in de regio is het van belang dat we dit project afronden met het herbouwen van de benodigde hoeveelheid klaslokalen.

22/06/2017
“Construction of Six New School Buildings” - €7.965,-

In 2017 steunt SGE de school in de bouw van zes klaslokalen. Op dit moment wordt al gewerkt aan de fundering van het gebouw.

20/07/2016
“After-Earthquake Aid” - €5.500,-

Door de aardbeving in 2015 zijn alle schoolgebouwen volledig ingestort. In augustus 2015 is men gestart met de constructie van drie klaslokalen en een lokaal voor de leerkrachten. Deze zijn reeds afgerond en in gebruik.