Partner - Zuid-Afrika

Newkidz on the Block

Newkidz is een organisatie die in 2007 werd gevormd nadat een groep vrienden uit Kaapstad steeds meer inzicht kreeg in de behoefte van kindertehuizen. Zuid-Afrika telt helaas een groot aantal (aids)wezen. De regering in Zuid-Afrika zorgt tot op zekere hoogte goed voor deze kinderen. Helaas is het wel zo dat hun leven zich vaak afspeelt in kindertehuizen die maar weinig privacy garanderen.

Newkidz verzorgt extreme transformaties van kindertehuizen om bewustzijn en steun te creëren voor wezen, behoeftige en kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Deze make-overs zijn een steun in de rug van de kindertehuizen, geven de bewoners van die tehuizen een nieuw gevoel van eigenwaarde en leiden tot bewustwording bij alle betrokkenen. Die bewustwording moet uiteindelijk leiden tot een situatie waarbij zoveel mogelijk kinderen een plek krijgen in liefdevolle gezinswoningen. Newkidz is voor SGE een perfecte let’s work partner! De groepen bezoeken een Newkidz project doorgaans twee dagen en zullen hun handen dan flink laten wapperen.

18/07/2019
Durbanville Children’s Home - €5000,-

In Durbanville Children’s Home is de centrale hal opgeknapt. Stoelen en banken zijn aangeschaft waardoor de kinderen een fijne ruimte hebben om samen te komen. Daarnaast zijn vier badkamers aangepakt, die voorheen niet gebruikt werden.

07/07/2018
St. Francis Home for Boys - €6836,-

In 2018 heeft Stichting Global Exploration samen met Wilde Ganzen en New Kidz on the Block twaalf slaapkamers van de kinderen van het Andrew Murray Children’s Home gerenoveerd en hersteld. Daarnaast is er ook een computerkamer aangelegd.

07/07/2017
Andrew Murray Children’s Home - €8000,-

In 2017 heeft SGE samen met Newkidz de leefomgeving van de kinderen van het Andrew Murray Children’s Home verbeterd. De badkamers in elf huizen werden gerenoveerd. In ieder huis wonen acht kinderen.

07/07/2016
Baphumelele - €7500,-

Dit jaar worden er twee kleinschalige huizen opgeknapt. Ieder huis biedt ruimte voor acht straatkinderen en een verzorger. De bewoners zullen hier in een gezinsvervangende situatie kunnen opgroeien.

07/07/2015
Transformatie Steinthal - €3000,-

Het gebouw van Steinthal heeft een transformatie ondergaan waarbij de buitenkant van het gebouw voorzien is van een schilderbeurt. Daarnaast werden er reparaties gedaan aan deuren, ramen en badkamers

16/07/2014
Transformatie huisje - €5000,-

Volledige transformatie van een overgangshuisje. De tieners worden in dit woontrainingshuis voorbereid op het leven in de reguliere maatschappij. Het getransformeerde huisje wordt gebruikt om de jongeren voor te bereiden op zelfstandig wonen.

07/07/2014
Zes verschillende tehuizen - €5025,-

Zes kinderdagverblijven werden voorzien van allerlei ontbrekende materialen zoals matrassen, ijskasten en verwarming en algemene onderhoudswerkzaamheden waaronder het plaatsen van een overkapping en reparaties om de leefomgeving te verbeteren.