Partner - Zuid-Afrika

Newkidz on the Block

Newkidz is een organisatie die in 2007 werd gevormd nadat een groep vrienden uit Kaapstad steeds meer inzicht kreeg in de behoefte van kindertehuizen. Zuid-Afrika telt helaas een groot aantal (aids)wezen. De regering in Zuid-Afrika zorgt tot op zekere hoogte goed voor deze kinderen. Helaas is het wel zo dat hun leven zich vaak afspeelt in kindertehuizen die maar weinig privacy garanderen.

Newkidz verzorgt extreme make-overs van kindertehuizen om bewustzijn en steun te creëren voor wezen, behoeftige en kwetsbare kinderen in Zuid-Afrika. Deze make-overs zijn een steun in de rug van de kindertehuizen, geven de bewoners van die tehuizen een nieuw gevoel van eigenwaarde en leiden tot bewustwording bij alle betrokkenen. Die bewustwording moet uiteindelijk leiden tot een situatie waarbij zoveel mogelijk kinderen een plek krijgen in liefdevolle gezinswoningen. Newkidz is voor SGE een perfecte let’s work partner! De groepen bezoeken een Newkidz project doorgaans 2 dagen en zullen hun handen dan flink laten wapperen.

18/07/2019
Durbanville Children’s Home

In Durbanville Children’s Home zal de centrale hal worden opgeknapt. Stoelen en banken worden aangeschaft waardoor de kinderen een fijne ruimte hebben om samen te komen. Daarnaast zullen vier badkamers aangepakt worden die op dit moment niet meer gebruikt kunnen worden.

07/07/2018
St. Francis Home for Boys - €€6836

In 2018 heeft Stichting Global Exploration samen met Wilde Ganzen en New Kidz on the Block 12 slaapkamers van de kinderen van het Andrew Murray Children’s Home gerenoveerd en hersteld. Daarnaast is er ook een computerkamer aangelegd.

07/07/2017
Andrew Murray Children’s Home - €8000

In 2017 heeft SGE samen met New Kidz de leefomgeving van de kinderen van het Andrew Murray Children’s Home verbeterd. De badkamers in 11 huizen werden gerenoveerd. In ieder huis wonen 8 kinderen.

07/07/2016
Baphumelele - €7500

Dit jaar worden er twee kleinschalige huizen opgeknapt. Ieder huis biedt ruimte voor 8 straatkinderen en een verzorger. De bewoners zullen hier in een gezinsvervangende situatie kunnen opgroeien.

07/07/2015
Steinthal tulbagh - €3000

Het gebouw van Steinthal heeft een make-over ondergaan waarbij de buitenkant van het gebouw voorzien is van een schilderbeurt. Daarnaast werden er reparatie gedaan aan deuren, ramen en badkamers

16/07/2014
St George’s home for girls - €5000

Volledige Makeover van een transition cottage. De tieners worden in dit woontrainingshuis voorbereid op het leven in de reguliere maatschappij. Het getransformeerde cottage wordt gebruikt om de jongeren voor te bereiden op zelfstandig wonen.

07/07/2014
6 verschillende tehuizen - €5025

6 kinderdagverblijven werden voorzien van allerlei ontbrekende materialen (matrassen ,ijskasten ,verwarming ) en algemene onderhoudswerkzaamheden( plaatsen van een overkapping, reparaties)om de leefomgeving te verbeteren.