Partner - Peru

Mama Alice Peru

Mama Alice is een humanitaire hulporganisatie zonder binding met religie, politiek of levensovertuiging. De overtuiging is dat de straatkinderen, waar ook ter wereld, geholpen moeten worden. Ieder kind heeft recht op een Mama. De projecten in en rondom Ayacucho focussen op onderwijs, welzijn en zorg. Global Exploration en Mama Alice werken sinds 2008 samen. Info: www.mamaalice.org

01/05/2019
Mama Alice muur en watervoorziening in Lorenzayocc

Bij het trainingscentrum van Mama Alice Peru, genaamd QuinuaQ, zijn er beginnende verschuivingsverschijnselen in verband met het regenseizoen. Het eerste deel van deze aanvraag gaat dan ook over de bouw van een verstevigende muur die schade kan voorkomen aan het trainingscentrum & restaurant. Het tweede deel van de aanvraag gaat over het faciliteren van een watervoorziening voor een dorp in de regio van Ayacucho. Dit is nodig om ziektes te voorkomen en hen te voorzien van de basisbehoefte water. Deze twee delen zijn aangevraagd voor een bedrag van €28.425,30.

01/08/2018
QuinuaQ trainingscentrum - €40.000

In de jaren 2016 - 2017 - 2018 is het Scholen-voor-Scholen geld van Peru besteed aan het gebouw in Quinua genaamd QuinuaQ. Dit is een restaurant & trainingscentrum waar leerlingen van Mama Alice Peru o.a. koks- en gidsopleidingen kunnen volgen en waar er tegelijkertijd inkomsten kunnen worden gegenereerd. Begin 2019 was het eindelijk zo ver: QuinuaQ staat er!

14/02/2014
Creative Education & Mathematics - €7.972,92

In 2014 hebben we een onderwijsprogramma opgezet dat de creatieve en rekenvaardigheden van kinderen stimuleert. We hopen daarmee hun leervaardigheden te verbeteren zodat ze een betere doorstroom hebben naar het middelbaar en hoger onderwijs. Twee klaslokalen zijn ingericht en uitgerust met lesmaterialen.

12/12/2013
Necessary Equipment for Vocational Training - €6.500,-

Jongeren kunnen een opleiding tot kledingmaker volgen en op deze manier later een inkomen verdienen. De wasserette is een werkplaats voor een aantal jongeren. Dit jaar waren we in staat deze wasserette op te knappen en in te richten met machines en meubilair.

09/02/2012
Creating a safe situation for educational development €7.500,-

In de wijklokalen van Keiko Sofia krijgen kinderen uit de buurt onderwijs of naschoolse lessen. Het is van belang een veilige onderwijssituatie te creëren voor deze leerlingen. We proberen een steentje bij te dragen door de wijklokalen van Keiko Sofia op te knappen.

10/02/2011
Stimulating Computer Education & Reading €6752,0

We richten twee klaslokalen in: één lokaal dat gebruikt wordt voor het geven van computerlessen en één klaslokaal dat fungeert als bibliotheek.

04/02/2010
Renovation of houses in Ayacucho €10.000,-

Tijdens het verblijf van de Nederlandse leerlingen bij gastgezinnen staken ze de handen uit de mouwen en voerden ze samen met de Peruaanse kinderen allerlei werkzaamheden uit: bakstenen maken, kippenhokken bouwen, reparties aan daken en andere klusjes. Renovatie en inrichting.