Partner - Tanzania

Longido School for the Blind

Dit is één van de eerste projecten van Global Exploration. Jos en Gerdie Smeets bezochten deze blindenschool in Longido samen met chairman Hans Kitundu. Het was snel duidelijk dat hier werk aan de winkel was. “Education for all” is het motto van deze school. Deze school wordt ieder jaar bezocht aangezien de school vlakbij Longido Secondary school ligt. Tijdens de zogenaamde Culture Day in Longido nemen de Global Exploration studenten er samen met hun Longido buddies een kijkje.

17/07/2019
Reparatiewerkzaamheden - €1000

De reparatiewerkzaamheden worden ook dit jaar voortgezet. Vloeren en muren worden geschilderd en betonrot zal worden bestreden.

05/07/2018
Nieuwe raamkozijnen en reparaties aan vloeren - €1920

Vanwege enkele extra donaties, met speciale dank aan Eckart College, Eindhoven, werd er dit jaar gewerkt aan nieuwe kozijnen en reparaties aan de beschadigde vloeren.

05/07/2007
Twee klaslokalen en onderwijsmaterialen - €51.000,-

Voor de blindenschool zijn specifieke materialen aangeschaft die nodig zijn voor het onderwijs aan blinde kinderen. Daarnaast is meegewerkt aan de bouw van klaslokalen. SGE heeft samen met de school gezorgd voor de aanschaf van lespakketten en andere materialen zoals boeken, sportspullen en schrijfgerei.