Partner - Nepal

Life development centre, Kumari

Het Life Development Centre Manav Sewa Sadan is een centrum dat verstandelijk gehandicapte kinderen opvangt. Dit is de enige plek in de omgeving van Kathmandu met een hostel waar gehandicapte kinderen 24 uur kunnen verblijven. Het echtpaar Rehka en Rajesh Manandhar werkt al meer dan 20 jaar met deze kinderen. .De stichting Kumari heeft zich ten doel gesteld dit centrum te ondersteunen door hen te helpen een nieuwbouw te realiseren. Global Exploration ondersteunt Stichting Kumari daarbij.

Voor gehandicapte weeskinderen is de kans op een gelukkig leven erg klein. Door de aanwezigheid van een dergelijke voorziening krijgen zij goed onderdak en voor zover mogelijk training om zo zelfstandig mogelijk te functioneren. Global Exploration ondersteunt daarbij.

23/06/2010
“Construction of New Kumari Centre Part 2”

De nieuwbouw werd dit jaar afgerond en in het bijzijn van leerlingen van de verschillende scholen, in het bijzonder Adelante en bestuursleden van Global Exploration, geopend

18/06/2009
“Construction of New Kumari Centre Part 1” - €40.000,-

De nieuwbouw van het centrum moet verder worden afgerond. Er zijn voor het verder afronden van de bouw van de school, de keuken en de eetzaal middelen nodig om zo het hele project af te kunnen ronden. Samen met de stichting Kumari werd in totaal een bedrag van € 40.000,- bijeen gebracht om zo de werkzaamheden te kunnen afronden.