Partner - Tanzania

Kipok Girls Secondary school

De Kipok Girls Secondary School verzorgt onderwijs voor ongeveer 500 Masai meisjes. De huidige directrice, Mrs. Felista Lukumay, heeft samen met haar docententeam flink wat initiatieven ontplooid om het onderwijs kwalitatief te verbeteren. Samen met onze chairman in Tanzania, Hans Kitundu, is zij ons belangrijkste contact. Een Global Explporation school brengt meestal maar een kort bezoek aan Kipok Secondary. Waar andere scholen vaak voor vier of vijf dagen bezocht worden is dat bij Kipok meestal twee of drie dagen. De Masai-meisjes op deze school zijn vaak erg verlegen en het is dan ook lastig communiceren. Deze school vormt de grootste uitdaging op intercultureel gebied voor onze groepen.

03/07/2019
Small repairs - €500

Door middel van een extra lik verf op de muren wordt voorzien in het broodnodige onderhoud van het gebouw.

07/07/2016
"New girls dormitory" - €8.000,-

Zoals vele scholen in Tanzania is ook Kipok Girls Secondary een kostschool. Alle meisjes verblijven gedurende het schooljaar op het terrein van de school en slapen in een slaapzaal. Vanwege de enorme aanwas van leerlingen verzocht de school een bijdrage aan een nieuw te bouwen slaapzaal.

04/07/2013
“Dining Hall Refurbishment” - €5.000,-

De 480 meisjes van Kipok Girs Secondary School hebben geen meubilair om op te zitten tijdens hun lunch en maaltijden. In 2013 is er voor de eetruimte meubilair aangeschaft zodat de leerlingen zittend kunnen eten.