Partner - Zuid-Afrika

Keep Them Safe Project

Keep them Safe wordt jaarlijks bezocht door onze Zuid-Afrika groepen. Doorgaans verblijft een groep drie middagen in het project. De Nederlandse leerlingen krijgen zo de kans om een kleinschalig sociaal project met eigen ogen te zien. Er is ruimschoots gelegenheid tot interactie door de vele jongeren die bij dit project aanwezig zijn. Keep them Safe werd door Khulukazi Bakana opgericht om het pestgedrag op straat aan te pakken. Het project ligt in Langa, Kaapstad. Iedere dag worden er naschoolse sportactiviteiten voor jongens en meisjes aangeboden. SGE werkt samen met Khulu en haar trainers. In het verleden werden er zwemlessen voor de jeugd aangeboden in samenwerking met de Fonthys Sporthogeschool. Het contact met de jeugd van Keep Them Safe in combinatie met de gastgezinnen in Langa zorgt ervoor dat een Xplore-deelnemer een uniek inkijkje krijgt in het dagelijks leven van het oudste township van Kaapstad.
Meer info: https://www.facebook.com/Kazilimakhwejama/

17/07/2019
Overkapping - €500

In 2019 wordt er een overkapping gerealiseerd. Door deze overkapping zijn ongeveer tachtig jongeren in de gelegenheid om deel te nemen aan de naschoolse programma's van Keep Them Safe.

25/10/2017
Sport- en zwemlessen - €700

Samen met de Fontys Sport Hogeschool was SGE in 2017 in staat om zwemlessen te organiseren voor de jeugd van Langa. Er werd geld uitgegeven aan kaartjes voor het zwembad en materialen voor de zwemles.