Partner - Mongolië

Ider Dalain Ekh, Nalaikh

In Nalaikh, Ulaanbaatar, focust Ider Dalain Ekh Youth Supporting Centre zich op jongeren in Nalaikh, en dan vooral op kinderen van erg arme gezinnen en éénoudergezinnen. De organisatie bestaat nu voor enkele jaren en is bekend in de regio. Vanwege een gebrek aan schoolgebouwen in Mongolië is het lastig om scholing in bestaande gebouwen te laten plaatsvinden. Er is dus een gebouw nodig (gerealiseerd in 2018), en er zijn schoolmaterialen nodig om deze nieuwe plek tot een veilige educatieve plek te transformeren. (Schoolbanken, stoelen, tafels, lesmaterialen). Zo kunnen de leerlingen scholing en bijscholing krijgen, kunnen zij de Engelse taal leren en starten met het genereren van een eigen inkomen.

Via Ider dalain Eck bezoekt Global Exploration ieder jaar de Golomnt Secondary School in Nalaikh. Op die school wordt door onze groepen een summercamp verzorgt dat goed bezocht wordt door de lokale jongeren. Tijdens dat summercamp staan allerlei activiteiten centraal waarbij de ervaringen met de Engelse taal centraal staan.

24/07/2019
Engels lessen - €8000,-

In 2019 investeert Global Exploration in de ontwikkeling van docenten. Ongeveer 35 Engels docenten nemen deel aan een aantal cursussen die hun Engelse vaardigheden en hun pedagogische vaardigheden moeten verbeteren.

07/07/2018
Aanschaf appartement €19.555,-

Met het sponsorgeld dat Ider Dalain Ekh heeft ontvangen is er een nieuwe accommodatie aangeschaft. In dit appartement krijgen kinderen bijles in diverse vakken.

14/07/2017
Aanleg bibliotheek €7.239,01

Dit geld is gebruikt voor het geven van Engelse les en het oprichten van een opvang en een huiswerk klas. Er is ook een bibliotheek aangelegd