Partner - Tanzania

Emurua Primary school Monduli

Het dorpje Emurua bevindt zich in het meest noordelijkste deel van het Monduli-district. De bevolking leeft grotendeels onder de armoedegrens. Er bevindt zich nog geen basisschool in dit deel  van Monduli-district. Global Exploration wil de Emurua-gemeenschap financieel steunen zodat de bouw van een basisschool gerealiseerd kan worden. Op die manier krijgen de jongeren van het dorp ook toegang tot onderwijs. Dit doen we door Xplore leerlingen ter plekke hun handen uit de mouwen te laten steken in het Let’s work deel van ons project. Ter plekke wordt er samen met de jongeren van irkisongo Secondary School uit Monduli aan dit project gewerkt.

18/07/2019
Classroom construction - €9000,-

In 2019 wordt er verder gewerkt aan het project zoals dat in 2018 is opgestart. De 2 lokalen zullen voorzien worden van een dak en verder worden afgewerkt.

05/07/2018
"Two classrooms" - €8.850,10

In 2018 hebben we door het bouwen van twee volledige klaslokalen, de lokale bevolking geholpen om in eigen gemeenschap een educatief programma aan gaan bieden in Erumua, een dorpje in het Monduli-district.