Partner - Zuid-Afrika

Bonteheuwel High School

Bonteheuwel High School is gesitueerd in de wijk Bonteheuwel in Kaapstad. Een Global-groep brengt meestal drie dagen door met een groep leerlingen van deze school. Samen wordt er gesport, uitgewisseld en gelachen. Bonteheuwel High School geeft ons de kans om het leven op een Zuid-Afrikaanse middelbare school van dichtbij mee te maken. De school kent echter vele uitdagingen. De wijk Bonteheuwel wordt gekenmerkt door 40% werkloosheid en een arme bevolking. De leerlingen op school, ongeveer 350 jongens en 350 meisjes, zijn erg leergierig en gedreven om via educatie kansen te creëren voor zichzelf. De omgeving en de faciliteiten van de school werken hier echter niet in mee. SGE streeft naar een langdurige interculturele band met Bonteheuwel High School. SGE bezoekt Bonteheuwel High School vanaf 2017 en is in 2018 gestart met het actief steunen van de school. Dit steunen gebeurt door middel van diverse Let’s work projecten en Scholen voor Scholen gelden. Onze Chairwoman Jessy Lipperts is via het Partners for Possibilities project een partnership aangegaan met deze school en haar directrice: Nicola Pather.

18/07/2019
Nieuw klaslokaal - €4000,-

In 2019 werd er een zogenaamde teaching container bij Bonteheuwel high School gerealiseerd. Deze container is zo aangepast dat er direct in les kan worden gegeven. Door deze extra ruimte kan Bonteheuwel High School klassen splitsen en kleiner maken.

07/11/2018
Sportmaterialen - €1500,-

Bonteheuwel High School wil in 2018 starten met het aanbieden van meerdere soorten sport. Door middel van sport kunnen leerlingen ontspannen, ontsnappen uit de dagelijkse realiteit en leren dat hard werken loont. SGE steunt Bonteheuwel in 2018 met de aankoop van sportmaterialen.