Partner - Zuid-Afrika

Bonteheuwel High School

Bonteheuwel High School is gesitueerd in de wijk Bonteheuwel in Kaapstad. Een Global-groep brengt meestal drie dagen door met een groep leerlingen van deze school. Samen wordt er gesport, uitgewisseld en gelachen. Bonteheuwel Hihh School geeft ons de kans om het leven op een Zuid-Afrikaanse middelbare school van dichtbij mee te maken. De school kent echter vele uitdagingen. Bonteheuwel wordt gekenmerkt door 40% werkloosheid en een arme bevolking. De leerlingen op school, ongeveer 350 jongens en 350 meisjes, zijn erg leergierig en gedreven om via educatie kansen te creëren voor zichzelf. De omgeving en de faciliteiten van de school werken hier echter niet in mee. SGE streeft naar een langdurige interculturele band met Bonteheuwel High School. SGE bezoekt Bonteheuwel High School vanaf 2017 en is in 2018 gestart met het actief steunen van de school. Dit steunen gebeurt door middel van diverse Let’s work projecten en Scholen voor Scholen gelden. Onze Chairwoman Jessy Lipperts is via het Partners for Possibilities project een partnership aangegaan met deze school en haar directrice: Nicola Pather.

18/07/2019
Nieuw klaslokaal €4000,-

In 2019 wordt er een nieuw klaslokaal bij Bonteheuwel high School gerealiseerd. Hierdoor kunnen de aantallen leerlingen in één klas dalen van 55 naar 40.

07/11/2018
Sportmaterialen - €1500

Bonteheuwel HS wil in 2018 starten met het aanbieden van meerdere soorten sport. Door middel van sport kunnen leerlingen ontspannen, ontsnappen uit de dagelijkse realiteit en leren dat hard werken loont. SGE steunt Bonteheuwel in 2018 met de aankoop van sportmaterialen.