Partner - World into your classroom

Belang van Xplore Europe

In 2012, heb ik een Global Exploration kantoor opgezet in China, om ervoor te zorgen dat jongeren op ontdekkingsreis kunnen gaan naar Nederland en andere Europese landen. Een aantal Nederlandse vrienden en gastscholen hebben ons enorm geholpen en ondersteund in het ontvangen van de studenten, de communicatie met de scholen en nog veel meer.

Wanneer ik terugkijk op alle activiteiten van de groep en de terugkoppeling op de reis, heb ik een boel geleerd van de groepen. Daarbij gaven bijna alle studenten aan dat hun verwachting om de wereld te zien en in gesprek te gaan met leeftijdsgenoten is uitgekomen. Het is een belangrijke kans en voordeel om kinderen te laten reizen wanneer ze jong zijn.

  1. Mensen van verschillende culturen

Chinese studenten zijn verlegen, intelligent, hardwerkend, verantwoordelijk en bewust van zichzelf en hun familie. Door contact met hun Europese leeftijdsgenoten, vriendelijke docenten en ouders van gastgezinnen kunnen ze het Nederlandse enthousiasme, vriendelijkheid en respect voor mensen ervaren en de manier ervaren waarop mensen in ontwikkelde landen met elkaar omgaan.

  1. Humanistisch landschap van verschillende culturen

Europese gebouwen zijn majestueus, voortreffelijk en mooi met rijke kleuren en zijn daarmee anders dan de traditionele oriëntaalse architectuur. Ze hebben de architectuur, kleding en kunst ervaren die beïnvloed is door verschillende culturen. Muziek, de kristallisatie van menselijke kunst. De nieuwsgierigheid van kinderen kan hen stimuleren om meer na te denken, een zaadje van liefde te zaaien, dit zal kunst en schepping vormen voor hun toekomst.

  1. Onderwijs in verschillende culturen

Meedoen in klaslokalen op Nederlandse scholen, leren over het onderwijssysteem van Europese basis- en middelbare scholen, vrij voelen in een open leeromgeving, de Chinese studenten kunnen geïnspireerd worden om een nieuwe manier van leren te kiezen.

  1. Echte buitenlandse Engelstalige omgeving

Het leren van een taal vergt oefening, in een omgeving waar puur Engels gesproken wordt. De ervaringen die studenten hebben met het leren van een taal kan de interesse van studenten wekken voor het leren van een taal en de noodzaak van het leren van de Engelse taal.

Boven alles, denken wij een brug te kunnen bouwen voor kinderen in de wereld om een betere en meer begrijpelijke wereld te creëren.

Chairwoman van Stichting Global Exploration in China,

Mahui 马慧

01/04/2019
Chinese gids - Yirui Su

2018, zomer. Dit jaar, heb ik de kans gehad om mijn zomer door te brengen op een interessante en betekenisvolle manier, door te werken voor Global. In juli heb ik een groep middelbare scholieren uit Nederland begeleid tijdens een reis door China. We zijn in vier provincies en acht steden geweest in drie weken tijd. In augustus ging ik twee weken naar Nederland met een groep Chinese kinderen. Het was zo indrukwekkend voor mij om het belang te zien van het leren van cultuur vanuit twee verschillende perspectieven. Wees ruimdenkend en waardeer dat verschillende culturen belangrijk zijn voor tieners om een inclusieve en begripvolle gemeenschap op te bouwen.