Partner - World into your classroom

Basisscholen

Als basisschool hoef je niet vanaf nul te beginnen om een Xplore dag op school te organiseren. Volledige dagprogramma’s, zoals uitgevoerd op andere basisscholen, liggen klaar. Echter, specifieke activiteiten en initiatieven worden natuurlijk gestimuleerd. Wat is de missie en visie op uw school op het gebied van wereldburgerschap en hoe kan het Xplore programma daaraan bijdragen? Deze uitgangspositie kan als basis gebruikt worden voor het plannen van een interculturele dag op uw school.

Global Exploration zorgt dus, in samenspraak met de school, voor de organisatie van de gehele dag. Daarnaast zorgt SGE ervoor dat de Chinese leerlingen van tevoren goed weten wat er van hen verwacht wordt, zodat ook zij presentaties kunnen voorbereiden gericht op specifieke thema’s.

Interesse? Mail naar: kevin@global-exploration.nl

01/04/2019
Jean van den Booren - Directeur Windekind

Toen we in het najaar 2015 werden benaderd met de vraag of we interesse hadden om een of meerdere dagen Chinese scholieren te ontvangen, hebben we niet lang getwijfeld deze kans te grijpen. Het was enkele weken voor de komst van de studenten afgestemd en besproken in de groepen zeven en acht. Ouders en kinderen waren zó enthousiast dat er in no time slaapplaatsen voor de bezoekers geregeld waren. Op vrijdag hebben onze Chinese gasten veelal met handen en voeten communicerend de kennismaking voortgezet. Onze leerlingen hebben samen met de leerkrachten hun uiterste best gedaan het de gasten naar hun zin te maken. We kijken uit naar een volgende ontmoeting met scholieren uit andere culturen!