Partner - Togo

Aklakou Schools and Hospital

Het ziekenhuis is Aklakou bestaat sinds 1965. Destijds was het de eerste ziekenpost voor de wijde omtrek. Tegenwoordig hebben omliggende dorpen ook ziekenposten en heeft het ziekenhuis van Aklakou een regionale functie. Verbetering van de voorzieningen in het ziekenhuis is dus in het belang van de bevolking van Aklakou en de omringende dorpen. Naast verbeteringen in het ziekenhuis zijn er, vanwege de goede connecties in Aklakou, scholen-voor-scholen projecten bij de basisscholen opgezet.

 

01/05/2019
Bouw klaslokalen - €7.000,-

In Aklakou staan zes verschillende basisscholen omdat de behoefte hiernaar stijgt. Een gedeelte wordt door de overheid betaald, maar vanwege de behoefte wil de community hier steeds meer aan bijdragen en bouwen zij zelf ook klaslokalen bij. Omdat deze behoefte nog steeds stijgt werd er met 7000,- euro een bijdrage geleverd aan drie klaslokalen zodat er meer kinderen van het onderwijs kunnen profiteren en dat de kwaliteit kan stijgen. Een gedeelte wordt door de community betaald en een ander deel door verschillende sponsoren.

12/02/2016
Bouw van kamers en aanschaf uitrusting - €8741,-

Behalve het opknappen van het ziekenhuis en de aanvulling van materiaal heeft het ziekenhuis behoefte aan drie ruimtes: voor een sociale werker die door de overheid betaald wordt en die zich bezig houdt met family planning, voor een apotheek die meer ruimte biedt dan de huidige kamer en een afdeling burgerzaken zodat baby’s direct kunnen worden geregistreerd na hun geboorte.