Partner - Nepal

Kavre Deaf school

De Kavre Deaf School is gelegen in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Het is een school voor leerlingen die zeer slechthorend of doof zijn. Er zijn slechts drie scholen in Nepal die onderwijs aanbieden aan dove leerlingen en dat betekent dat de leerlingen van Kavre uit verschillende delen van Nepal komen om hier naar school te kunnen. Voor velen dan hen is de school dan ook hun thuisbasis.

Sinds 2009 heeft Global Exploration contact met de Kavre Deaf School, dit betekent dat zij een partner zijn sinds het eerste jaar dat er scholengroepen naar het land Nepal afreizen.  Sinds 2009 zijn er diverse projecten opgezet. SGE wil samen met de Xplore scholen verder steun bieden aan de Kavre Deaf School wanneer hier behoefte aan is.

07/07/2011
Watertank voor watertoevoer - €7.891,-

In 2013 heeft SGE samen met de school gezorgd voor de bouw van een watertank bij het hostel dat een thuis vormt voor veel leerlingen. De watertank zorgt ervoor dat de leerlingen ten alle tijden water tot hun beschikking hebben, ook in de droge tijd wanneer waterschaarste geen uitzondering is. Het water wordt gebruikt voor de toiletten en voor het wassen. Om de duurzaamheid van de watertank te verzekeren wordt deze onderhouden door het school management.

01/07/2010
Bouw van extra leeromgeving en slaapzaal - €10.000,-

SGE heeft gesteund bij de uitbouw van de school voor slechthorende. Dove kinderen in Nepal blijven vaak verstoken van onderwijs. Mede door de donatie van SGE wordt een hostel bij de school gebouwd. Hierdoor kunnen twintig dove kinderen onderwijs volgen die dat anders niet hadden gekund.

09/07/2009
Bouw van keuken en eetzaal - €30.000,-

In 2009 heeft de Kavre Deaf School met behulp van Global Exploration en Wilde Ganzen kunnen investeren in de constructie van een keuken en een eetzaal voor de school, waar studenten en docenten gebruik van kunnen maken.