Partner - Mongolië

Source of Steppe Nomads

Source of Steppe Nomads is van origine een stichting die zich focust op projecten in het uiterste westen van Mongolië. In het Westen van Mongolië worden enkele gemeenschappen ondersteunt middels projecten op het gebied van landbouw&milieu, voeding&gezondheid en onderwijs. Voor meer informatie verwijzen wij graag naar http://www.vriendenssn.nl. De stichting is de laatste jaren ook steeds meer actief in Ulaanbaatar. In de stad worden scholen gesteund waarbij de stichting telkens structurele kleinschalige projecten sponsort waardoor de school haar geld aan educatieve doelen kan besteden.

In samenwerking met Source of Steppe Nomads bezoekt Global Exploration de Amgalan Secondary School. Op deze school wordt een intercultureel uitwisselingsprogramma georganiseerd. Centraal daarbij staan de gastgezinnen, het koken voor elkaar, samen sporten en oprechte aandacht.

 

 

 

17/07/2019
Renovation gym floor - €9000,-

In 2019 wordt de Amgalan School geholpen door hen te assisteren met de aanleg van een nieuwe vloer in de gymzaal. De huidige vloer leidt tot ongelukken en is niet meer geschikt om te gebruiken.

06/07/2018
Renoveren klaslokalen €5.200,-

Dit jaar hebben we de Amgalan school, in Ulaan baatar, geholpen met het renoveren van klaslokalen. Ook hebben we een bijdrage geleverd aan een schonere en gezelligere school omgeving voor de leerlingen en docenten.