Global+

Global+ is voor jongeren van 17 jaar of ouder die zelf de kans niet hebben gehad om met hun eigen school te reizen óf nog een keer een drieweekse wereldburgerstage willen ervaren met Global Exploration. Daarnaast verwelkomen de Global+ groepen ook deelnemers van middelbare scholen, die niet meer deel kunnen nemen in de georganiseerde wereldburgerstage van hun eigen school. De groep bestaat altijd uit een divers gezelschap en jaarlijks gaan er leerlingen mee uit verschillende provincies van Nederland.

Voor geïnteresseerden van een Global+ stage zullen wij in het najaar van 2020 een informatieavond organiseren. Daarnaast zullen er gedurende het jaar, vergelijkbaar met het traject van een middelbare school, verschillende trainingen en slaapweekenden plaatsvinden om goed voorbereid op reis te kunnen gaan. Denk hierbij aan informatie over de cultuur, taal, geschiedenis, een introductie over de plekken die worden bezocht, Skype met het land zelf en landenspecialisten die jullie nog meer tips zullen geven! Natuurlijk wordt er ook de benodigde informatie gegeven over een paklijst, de inentingen, een visum, etc. Je staat er dus zeker niet alleen voor in de voorbereiding van dit avontuur.

Helaas kunnen de Global+ stages in de zomer van 2020 niet plaatsvinden. Voor de zomer van 2021 staan er twee stages gepland: Global+ Oeganda en daarnaast Global+ Peru.

Oeganda “Parel van Afrika”

Oeganda is één van de meest diverse landen in Afrika en wordt daarom ook wel de parel van Afrika genoemd. Na het succes van afgelopen jaar met een kleine Global+ groep weten we zeker dat dit een geweldige bestemming is; met de kleurrijke en gastvrije bevolking, de diversiteit aan diersoorten en mooie natuur.

Het Zuid-Amerikaanse hooggebergte Peru

Peru is de enige bestemming in Zuid-Amerika dat groepen van Global Exploration bezoeken én tevens ook de bestemming waar het is begonnen voor SGE. Wij werken al jaren samen met de stichting Mama Alice, die zich inzetten voor de kansarme kinderen in de achterstandswijken van Ayacucho, Peru. Hier wordt er flink gewerkt en worden de leerlingen van Mama Alice in het zonnetje gezet. Daarnaast wordt de oasestad Huacachina bezocht en uiteraard de hoofdstad Lima.

Kosten?

Wij hanteren hetzelfde kostenplaatje als bij onze middelbare school stages. Dit betekent dat er 1800 euro sponsorgeld zal moeten worden verzameld en wordt er een eigen bijdrage gevraagd van 900 euro. Voor meer informatie kun je ons bereiken via malou@global-exploration.nl en kun je ook terecht op onze office telefoon via 06-51004487.

Interesse?

Heb jij interesse in een gave Global+ wereldburgerstage? Verder nog vragen of wil jij je gewoon meteen opgeven voor een Global+ bestemming? Mail dan naar malou@global-exploration.nl en wij komen z.s.m. bij je terug!