Global+ / Global Bhutan

(scroll naar beneden voor Global Bhutan!)

Global+ is voor jongeren van 17 jaar of ouder die zelf de kans niet hebben gehad om met hun eigen school te reizen óf nog een keer een wereldburgerstage willen ervaren met Global Exploration. De groep bestaat daarom ook altijd uit een divers gezelschap en jaarlijks gaan er leerlingen mee uit de verschillende provincies van Nederland. In de zomer van 2020 zullen er twee Global+ stages plaatsvinden; Oeganda “Parel van Afrika” en Ladakh, Himalaya.

Oeganda “Parel van Afrika”

Oeganda is één van de meest diverse landen in Afrika en wordt daarom ook wel de parel van Afrika genoemd. Na het succes van afgelopen zomer met een kleine Global+ groep weten we zeker dat dit een geweldige bestemming is; met de kleurrijke en gastvrije bevolking, de diversiteit aan diersoorten en mooie natuur. Daarom besluiten we in de zomer van 2020 terug te keren naar Oeganda.

Ladakh, Himalaya

Ladakh, een bijzondere regio in het Himalaya gebergte in India, ligt op zo’n 3500 meter hoogte. Tijdens de Global+ stage worden er vele projecten bezocht; zo leef je mee met de boeddhistische monniken van Spituk, bezoek je scholen in de hoofdstad Leh en zul je de rijke cultuur overal op een hele bijzondere manier leren kennen.

Kosten?

Wij hanteren hetzelfde kostenplaatje als bij onze middelbare school stages. Dit betekent dat er 1800 euro sponsorgeld zal moeten worden verzameld en wordt er een eigen bijdrage gevraagd van 900 euro. Voor meer informatie kun je ons bereiken via malou@global-exploration.nl en ben je van harte welkom op de infoavond op 1 november om 19.00 uur in Weert (zie flyer hieronder).

Interesse?

Heb jij interesse in een van deze gave bestemmingen? Kom dan 1 november naar de infoavond. De infoavond vindt plaats om 19:00 uur bij het College Weert (Parklaan 1 Weert). Verder nog vragen of wil jij je gewoon meteen opgeven voor een van de twee Global+ bestemmingen? Mail dan naar malou@global-exploration.nl en wij komen z.s.m. bij je terug!

 

* In eerste instantie stond niet Oeganda maar Papoea, Indonesië op de planning om te bezoeken in de zomer van 2020. Vanwege de onrust in Papoea momenteel hebben we, in overleg met Chairman Thomas, helaas besloten om komend jaar niet naar Papoea te reizen. We hebben ervoor gekozen om met een Global+ groep naar Oeganda te gaan.

 

Global Bhutan

Ook ooit als ouder(e) (21+)  mee willen reizen met Global Exploration? Die vraag krijgen wij heel vaak te horen. Nu is die kans er naar het unieke Bhutan.

Reisdata? 24 april t/m 10 mei 2020
Kosten? 3300 euro – waarvan 250 euro naar een Scholen-voor-Scholen project in Bhutan gaat.
Aanmelden? Dat kan tot en met 1 december 2020. Mail dan naar malou@global-exploration.nl

Deze reis is alleen bedoeld voor volwassenen (21+). Jos Smeets, founding father of Global Exploration, zal deze groep gaan begeleiden.

Meer info en/ of al het programma bekijken? Mail dan naar malou@global-exploration.nl of jos.smeets@global-exploration.nl