Global+

Global+ is voor jongeren van 16 jaar of ouder die zelf de kans niet hebben gehad om (met hun eigen school) te reizen óf nog een keer een drieweekse wereldburgerstage willen ervaren met Global Exploration. De groep bestaat altijd uit een divers gezelschap en jaarlijks gaan er leerlingen mee uit verschillende provincies van Nederland.

Ondertussen is de informatieavond geweest. Ben je toch nog geïnteresseerd om mee te gaan? Neem dan contact met ons op.

Daarnaast zullen er gedurende het jaar, vergelijkbaar met het traject van een middelbare school, verschillende trainingen en slaapweekenden plaatsvinden om goed voorbereid op reis te kunnen gaan. Denk hierbij aan informatie over de cultuur, taal, geschiedenis, een introductie over de plekken die worden bezocht, Skype met het land zelf en landenspecialisten die jullie nog meer tips zullen geven! Natuurlijk wordt er ook de benodigde informatie gegeven over een paklijst, de inentingen, een visum, etc. Je staat er dus zeker niet alleen voor in de voorbereiding van dit avontuur.

Voor de zomer van 2022 staan twee stages gepland: Global+ Mongolië en Global+ Peru.

Global+ Mongolië

Mongolië is een land dat ingeklemd ligt tussen de twee reuzen China en Rusland. De invloeden van beide landen zijn te zien en te merken. Bijzonder is ook het feit dat het overgrote deel van de Mongoolse bevolking een achtergrond als nomade heeft en vaak pas de afgelopen jaren de stap naar de grote stad heeft gemaakt. Naast Ulaanbaatar bezoekt de Global+ groep Nalaihk (een kleine stad), het Veloo Summercamp (gelegen 1,5 buiten Ulaanbaatar) en het Gün Galuut NP (National Park).

Global+ Peru

Sinds 2007, het begin van Stichting Global Exploration, wordt Peru bezocht tijdens de wereldburgerstages van Global Exploration. Tijdens de stage zal o.a. het project van Mama Alice Peru in Ayacucho worden bezocht. Ayacucho is een stad op 2700 meter hoogte. Het bezoek aan Ayacucho en Mama Alice Peru staat in het teken van Mama Alice en buiten een bezoek aan de stad zal de groep ook aan het werk gaan met de Mamita’s en de lokale leerlingen. In Quinua ligt de ecolodge QuinuaQ, waar er flink zal worden gewerkt op het QuinuaQ terrein. Verder wordt er een nacht bij gastgezinnen geslapen. Ten slotte gaat de groep een indrukwekkende afsluiting tegemoet met een bezoek aan de oasestad Huacachina.

Kosten?

Wij hanteren hetzelfde kostenplaatje als bij de middelbare school stages. Dit betekent dat er 1800 euro sponsorgeld zal moeten worden verzameld en wordt er een eigen bijdrage gevraagd van 900 euro. Voor meer informatie kun je ons bereiken via malou@global-exploration.nl en je kunt ook terecht op onze office telefoon via 06-51004487.

Interesse?

Heb jij interesse in een gave Global+ wereldburgerstage? Verder nog vragen of wil jij je gewoon meteen opgeven voor een Global+ bestemming? Mail dan naar malou@global-exploration.nl en wij komen z.s.m. bij je terug!